Svetingumo centre karaliavo pasaulio skoniai

2017-02-22

Vasario 21 d. Mokomajame svetingumo centre vyko renginys – degustacija „Pasaulio skoniai“. Renginį organizavo dėstytojos E. Ližaitytė ir dr. J. Daubarienė. Renginyje dalyvavo Svetingumo vadybos, Maisto produktų technologijos specialybės studentai, dėstytojos, Utenos rajono maitinimo įmonių atstovai.

Renginio dalyviams maisto gamybos subtilybes demonstravo ilgametis virtuvės šefas, kulinaras ir technologas Artūras Braslauskas, kuris kartu su šefu Dariumi Dabrovolsku yra atidaręs restoraną Vilniuje „Chef2 Food House“. Šefas gamino sriubas bei kitus patiekalus demonstruodamas, kaip prieskoniai nulemia skirtingus skonius. Degustavome nuostabių šefo patiekalų, klausėmės jo patarimų maisto gamybos, produktų derinimo, naujų skonių atradimo ir kt. klausimais. Ragavome naujausių išskirtinės „Santa Maria Extra Fine Selection“ linijos prieskonių ir padažų iš viso pasaulio, kuriuos pristatė Laura Buteliauskienė. MB „Salako delikatesai“ direktorius Gediminas Micuta papasakojo apie sraigių auginimo ypatumus, patiekalų gamybą iš sraigių bei jų valgymo bei pateikimo subtilybes. Žinoma, ragavome ir sraigių.

Studentų praktiniams eksperimentams virtuvėje „Santa Maria“ prieskonių atstovai padovanojo krepšį prieskonių.

Renginio akimirkos.

Parengė doc. dr. Jurgita Daubarienė