4 šalių nacionalinėse virtuvėse per vieną dieną

2017-03-08

Svetingumo vadybos studijų programos, Erasmus+  studentai dalyvavo Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos vykdančiosios direktorės Eglės Ližaitytės organizuotoje edukacinėje paskaitoje  Vilniuje "Nacionalinės virtuvės“ .

Paskaita vyko 4 skirtingų šalių restoranuose. Restorane "Sues Indian Raja" studentai klausėsi vadybininkės Jurgitos, degustavo patiekalus ir turėjo progos trumpai pabendrauti su Indijos garbės konsulu Lietuvoje Rajinder Kumar Chaudhary. Antras restoranas "Galo do Porto" . Niujorko restoranų ir klubų atmosferą primenančiame restorane karaliauja portugališka virtuvė ir veikia džiazo klubas "Jazz Cellar". Trečias restoranas - "Ramenas ir pagaliukai" . Jame Japoniškų makaronų baro šefas pademonstravo makaronų gamybos, sultinio virimo procesus, marinavimo ir fermentavimo priemones, pamokė naudotis pagaliukais degustuojant fermentuotą pekino kopūstą. Ketvirtojo restorano "Ertlio namas" duris svetingai atvėrė jo šeimininkas Tomas Rimvydis, tituluotas vienu geriausių dabartinių Lietuvos šefų. Šio restorano išskirtinumas - 16-19 a. Lietuvos istorinės virtuvės degustacijos. Jokių bulvių ir jokios kiaulienos! 

Studentai įsitikino, kad svetingumas prasideda nuo atveriamų durų, restorano koncepcijos, pagarbos svečiui, malonaus bendravimo ir atmosferos.

Išvykos akimirkos čia.

Projektų valdymo dėstytoja Aurelija Pelenienė