Kolegijos studentai tarptautiniame elektronikos konkurse

2024-05-14

Gegužės 9 d. antro kurso Automatinio valdymo sistemų studijų programos studentai Gytis Beresnevičius, Rimantas Tumosa ir Karolis Smaznovas dalyvavo Vilniaus kolegijos Elektronikos ir informatikos fakultete vykusiame tarptautiniame studentų elektronikos konkurse EIFtronic 2024.  Konkurse taip pat dalyvavo komandos iš Kauno, Klaipėdos valstybinės ir Vilniaus kolegijų bei Ventspilio taikomųjų mokslų universiteto. Šio konkurso tikslas – skatinti studentų susidomėjimą elektronika, tobulinti elektronikos dalykų žinias bei praktinius gebėjimus, ugdyti komandinio darbo ir bendravimo užsienio kalba įgūdžius.

Komandų dalyviai turėjo atlikti teorinį testą bei 3 praktines užduotis: „Elektroninės grandinės surinkimas ir parametrų matavimai“, „Elektroninio įrenginio montavimas“, „Raspberry Pi įterptinio kompiuterio konfigūravimas ir taikymas valdymo uždaviniams“.

Utenos kolegijos studentai lygiaverčiai konkuravo su kitų aukštųjų mokyklų studentais, ugdė praktinius įgūdžius bei tobulino dalykines kompetencijas. Užsienio kalba jiems nebuvo kliūtis sprendžiant praktines užduotis bei atliekant teorinį testą. 

Utenos kolegijos komandos narys Gytis Beresnevičius greičiausiai iš visų atliko praktinę užduotį „Raspberry Pi įterptinio kompiuterio konfigūravimas ir taikymas valdymo uždaviniams“ ir buvo apdovanotas diplomu ir individualiu prizu. 

Sveikiname Utenos kolegijos studentus, dalyvavusius tarptautiniame konkurse ir linkime sėkmės!

Konkurso akimirkos