Iš tarptautinio konkurso ,,Maisto technologas 2016" studentai parvežė I-ąją vietą

2016-11-18

Lapkričio mėn. 17 d. Maisto produktų technologijos studijų programos studentai  Ema Kurulytė, Vidas Čeplinskas, Tautvydas Kamsiukas (MPT-14 gr.) ir Miglė Karnackaitė (MPT-15 gr. ) dalyvavo tarptautino  konkurso ,,Maisto technologas 2016" antrajame etape.

Konkursą organizavo Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija). Konkurso tikslas – skatinti studentų kūrybiškumą, verslumą, savarankiškumą, plėtoti profesinius jų gebėjimus maisto technologijos ir saugos srityse, bendradarbiaujant su Lietuvos ir užsienio aukštosiomis mokyklomis bei verslo įmonėmis.

Iš viso į konkursą užsiregistravo 15 komandų. Tarp konkursantų – studentai iš Alytaus kolegijos, Kauno kolegijos, Marijampolės kolegijos, Utenos kolegijos, Vilniaus kolegijos, Stambulo Aydin (Turkija) ir Gardino Jankos Kupalos vardo (Baltarusija) universitetų.

Pirmasis tarptautinio konkurso etapas baigėsi spalio 21 dieną. Konkurso dalyviai laikė testą nuotoliniu būdu. Testo užduotys buvo susijusios su sveika gyvensena, maisto saugos ir kokybės, maisto fizikos, darbo saugos klausimais.

Į antrąjį konkurso etapą pateko devynios komandos, tarp kurių - septynios komandos iš Lietuvos ir po vieną komandą iš Baltarusijos ir Turkijos. Geriausius testo įvertinimus gavusios komandos buvo  pakviestos dalyvauti antrajame etape, kuris vyko lapkričio 17 d. Kauno kolegijoje. Renginio programa buvo labai plati. Studentai atliko praktinius darbus mikrobiologijos, maisto produktų kokybės ir juslinės analizės laboratorijose, kovojo intelektualiame žaidime, pristatė namų darbus (savo pagamintą regiono tradicinį patiekalą ir vaizdo medžiagą apie patiekalo gamybos procesą).  Daugiausia balų surinko ir pirmąją vietą laimėjo Utenos kolegijos studentų komanda.   Antroji  vieta atiteko Gardino Jankos Kupalos vardo universiteto  studentams, o treti buvo   jungtinė  Kauno kolegijos ir Erasmus+ sudentų komanda iš Kauno. I-osios vietos laimėtojai jautėsi užtikrintai,  anglų kalba, kuria reikėjo atlikti visas užduotis, jiems nebuvo kliūtis. 

Ruošdamiesi šiam konkursui daug pastangų įdėjo  studentai ir jų dėstytojai: Technologijų katedros vedėja Gražina Stasiulionienė, Lilija Kvedarienė, doc. dr. Aloyzas Gudonis,  Nijolė Rukštelienė. Rezultatas - ne tik tik studentų nuskinti laurai, bet ir nauja jų patirtis, geri įspūdžiai, profesinis tobulėjimas ir maisto produktų technologo specialybės populiarinimas.