2018 m. lapkričio – 2019 m. vasario mėnesiais Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) organizuoja tarptautinį konkursą „Maisto technologas 2019“. Jau trečiąjį kartą vyksiančiame konkurse dalyvauja Utenos kolegijos Maisto produktų technologijos studijų programos studentai.
Konkursas vyks dviem etapais. Pirmajame etape, 2018 m. lapkričio 22 d., Maisto produktų technologijos studijų programos studentai Erika Lukštaraupytė (MPT-16 gr.), Lukas Gražys (MPT-18 gr.) ir Vadim Lisunov (MPT 18 gr.) laikė testą nuotoliniu būdu. Virtualaus testo užduotys buvo susietos su mikrobiologijos, maisto technologijos, maisto saugos ir kokybės, fizikos-inžinerijos klausimais. Geriausius testo įvertinimus gavusios komandos bus kviečiamos dalyvauti antrajame etape, vyksiančiame 2019 m. vasario 22 d. Kauno kolegijoje. Konkurso dalyviai turės atlikti praktines užduotis maisto produktų technologijos, juslinės analizės, mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose.
Parengė lektorė Gražina Stasiulionienė