Konkurso prizininkams - dr. A. Gudonio dovana

2019-03-16

Utenos kolegijos Maisto produktų technologijos studijų programos studentai – nuolatiniai tarptautinio konkurso ,,Maisto technologas“ dalyviai ir prizinių vietų laimėtojai.

Konkursas ,,Maisto technologas 2019" vyko 2018 metų lapkričio – 2019 metų vasario mėnesiais, dviem etapais. Pirmajame etape konkurso dalyviai laikė testą nuotoliniu būdu. Geriausius testo įvertinimus gavusios komandos – tarp jų ir Utenos kolegijos – buvo pakviestos į antrą etapą Kauno kolegijoje.  Čia studentai atliko praktines užduotis maisto produktų technologijos, juslinės analizės, mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose.

Utenos kolegijos komanda, kurią sudarė Maisto produktų technologijos studijų programos studentai Lukas Gražys, Vadim Lisunov (MPT-18 gr.) ir Erika Lukštaraupytė (MPT-16 gr. ), parodė puikias profesines žinias ir parsivežė iš šio tarptautinio konkurso III-iąją vietą.

Neseniai studentai sulaukė malonaus siurprizo – juos pasveikino dr. Aloyzas Gudonis, kiekvienam atsiuntęs savo naują knygą ,,Maisto produktų technologija“ su linkėjimais ir autografu. Kelių knygų autoriaus, maisto technologijos inžinieriaus, technologijos mokslų daktaro A. Gudonio įvairiapusį palaikymą bei  dėmesį kolegijos Maisto produktų technologijos studijų programos studentai ir dėstytojai jaučia nuolat. Autoriaus dovaną studentams perdavė Verslo ir technologijų fakulteto dekanė doc. dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė ir Technologijų katedros vedėja Gražina Stasiulionienė.

Konkurso akimirkos čia.

Karjeros ir komunikacijos skyriaus specialistė Ramutė Kavoliūnienė