Darnaus vystymosi klausimai aptarti tradicinėje konferencijoje

2022-05-02

Balandžio 28 d. Utenos kolegijoje vyko tradicinė Verslo ir technologijų fakulteto organizuojama tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika”.

Konferencijos tematika apėmė technologijų šiuolaikinės visuomenės darnai, aplinkos tvarumo, žmogaus gerovės ir socialinės atsakomybės, švietimo, mokslo ir verslo regioninės ir tarptautinės partnerystės, COVID-19 pandemijos įtakos darniai plėtrai klausimus. Konferencijoje dalyvavo partnerinių institucijų Portugalijoje, Lenkijoje, Maltoje, Albanijoje, Turkijoje ir Latvijoje atstovai, kolegos iš Lietuvos aukštųjų mokyklų, Utenos kolegijos bendruomenės nariai.

Konferencijos dalyvius pasveikino ir sėkmingo darbo bei įdomių diskusijų palinkėjo kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms ir mokslui dr. Vitalija Bartuševičienė ir Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė. Plenarinėje sesijoje (moderatorė dr. Rūta Meištė) Edvinas Kerza, Verslo atsparumo ekspertas, pristatė ypač didelio susidomėjimo sulaukusį pranešimą ,,Kibernetinis saugumas - raktas į darnią visuomenę“, dr. Ewa Rollnik-Sadowska iš Balstogės technologijos universiteto (Lenkija) kalbėjo apie darbo rinkos pokyčius Europos Sąjungoje Covid-19 krizės kontekste, prof. dr. Vytautas Snieška (Kauno technologijos universitetas) aptarė Europos žaliojo kurso ir ekonominės energetikos problemas, prof. dr. Žaneta Stasiškienė (Kauno technologijos universitetas) - žiedinės ekonomikos sprendimus darnesniam pasauliui.

Po plenarinio posėdžio konferencijos darbas persikėlė į atskiras - dėstytojų ir studentų -  sekcijas, kurias vedė dr. Jūratė Urbonienė ir Deividas Kurlavičius. Sekcijose buvo pristatyti įvairių tyrimų rezultatai, technologijų keliami iššūkiai, aplinkosaugos, diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos  ir kiti probleminiai klausimai.

Konferencijos pranešimų santraukos.

P. Šakalio nuotr. konferencijos akimirkos.