Utenos kolegijoje – svečiai iš Ukrainos

2024-05-23

Gegužės 22 d. Utenos kolegijoje vyko susitikimas su Utenos regiono Vietos veiklos grupės atstovais ir jų partneriais iš Poltavos regiono Opošnios savivaldybės. Renginyje ,,Utenos kolegija regionui: studijos, mokslas, technologijos" buvo pristatytos kolegijos veiklos ir jų reikšmė regionui,  parodyta kolegijos materialinė bazė, pasidalinta gerąja patirtimi.

Ukrainietiškai svečius pasveikinusi Medicinos fakulteto dekanė D. Šakalytė papasakojo apie fakultete studijuojančius ukrainiečius, įgyvendinamus bendrus su Ukrainos švietimo institucijomis projektus ir pažymėjo, kad šiandienos iššūkius įveikti gali tik bendrystė. 

Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja V. Steponėnienė pristatė pranešimą apie Utenos kolegiją: jos vietą Lietuvoje ir regione, studentus, įgyvendinamas studijų programas, absolventų karjerą. Projektų valdymo skyriaus specialistė D. Stunžėnienė supažindino su mokymosi visą gyvenimą galimybėmis, kursus ir stažuotes norintiems kelti savo kvalifikaciją, veiklas, skirtas socialinės atskirties grupėms (pranešimas). Su kokiais tarptautiniais partneriais ir kokie ryšiai sieja Utenos kolegiją, kokie tarptautiniai projektai įgyvendinami, papasakojo Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja R. Jurgelionienė (pranešimas). Utenos regiono Vietos veiklos grupės pirmininkė Jolita Umbrasienė pristatė ES LEADER programą „Teminės vietos plėtros strategijos: rengimo ir įgyvendinimo specifika“. Renginio moderatorė - Projektų valdymo skyriaus vedėja A. Pelenienė.

Svečiai apžiūrėjo Medicinos fakulteto Kosmetolologijos centrą, Slaugos simuliacinį mokymo centrą, kineziterapeutų mokymo bazę, susipažino su Verslo ir technologijų fakulteto Automatinio valdymo sistemų, Mikrobiologijos ir kitomis laboratorijomis, apsilankė Svetingumo centre. 

Po renginio kolegijoje Utenos regiono Vietos veiklos grupės atstovai ukrainiečius pakvietė į susitikimus su vietos bendruomenėmis bei susipažinti su sėkmingo verslo projektais.

Programa

Renginio akimirkos