Valstybinis studijų fondas kviečia teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

2024-09-13

Rugsėjo 15 – spalio 15 dienomis Valstybinis studijų fondas priims paraiškas socialinei stipendijai gauti 2024 m. rudens semestrui.

Socialinę stipendiją, kurios dydis šiuo metu yra 357,50 Eur gali gauti aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios, trečiosios pakopų, vientisųjų ir profesinių (pedagogikos studijų ir rezidentūros) studijų studentai, paraiškų teikimo metu, atitinkantys bent vieną iš žemiau nurodytų kriterijų:

  1. yra vieni iš bendrai gyvenančių asmenų arba vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;
  2. turi teisės aktų nustatyta tvarka nustatytą 45 procentų ar mažesnį dalyvumo/darbingumo lygį arba sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį;
  3. yra ne vyresni kaip 25 metų ir jiems iki pilnametystės įstatymų nustatyta tvarka buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų abu tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę.

Primename, kad socialinė stipendija studentams skiriama vienam studijų semestrui. Todėl studentai turi pateikti prašymą socialinei stipendijai gauti kiekvieną semestrą. Stipendija mokama kiekvieną mėnesį iki semestro pabaigos, įskaitant semestro sesiją ir atostogų laikotarpį, tačiau ne ilgiau kaip iki studijų pabaigos.

Prašymai socialinei stipendijai gauti teikiami elektroniniu būdu Stipendijų ir finansinės paramos informacinėje sistemoje „Parama“.

Nepraleiskite progos!