Kolegijos atstovės dalyvavo susitikime su žemės ūkio ministru

2024-10-08

Spalio 7 d.  Kauno kolegijoje vyko Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos, jungiančios Lietuvoje veikiančias kolegijas, atstovų susitikimas su žemės ūkio ministru Kaziu Starkevičiumi ir ministerijos darbuotojais.

Utenos kolegijai atstovavo Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė ir Inžinerijos ir technologijų katedros vedėja Gražina Stasiulionienė. 

Susitikimo tikslas – aptarti kolegijų vykdomas studijas žemės ūkio srityje, esamus iššūkius, situacijos matymą bei artimiausio pusmečio planus ir veiklas. 

Susitikimo metu buvo aptarta, kaip modernizuoti žemės ūkio studijų programas, kad jos geriau atitiktų rinkos poreikius, buvo diskutuojama apie praktikos organizavimą, bendradarbiavimą su socialiniais partneriais ir galimybes pritraukti daugiau studentų į šią sritį. 

Ministro K. Starkevičiaus teigimu, šios studijos ir toliau turi būti vykdomos kolegijose, neardant binarinės sistemos ir netelkiant jų universitetuose.

Susitikimo metu pabrėžta, kad kolegijos, vykdančios žemės ūkio studijas, puikiai parengia specialistus ir koleginės žemės ūkio krypčių grupės studijos turi būti įgyvendinamos ir telkiamos kolegijose.

Parengta pagal Kauno kolegijos informaciją.