Būsimųjų maisto produktų technologų praktiniai užsiėmimai

2018-03-27

Utenos kolegija palaiko glaudžius bendradarbiavimo ryšius su Utenos regioniniu profesiniu mokymo centru, kadangi šioje mokymo įstaigoje yra Europos Sąjungos lėšomis įrengtas maisto pramonės sektorinis centras, turintis duonos, konditerijos, pieno, mėsos, žuvies produktų perdirbimo laboratorijas. Maisto produktų technologijų studijų programos MPT–15 ir MPT–16  grupių studentės kartu su Mėsos produktų gamybos technologijos specializacijos lektore Gintare Bukauskiene  praktinius mokymus atliko Utenos regioniniame profesinio mokymo centre.  Studentės teorines žinias pritaikė praktikoje,  dirbdamos su profesinės mokyklos mokiniais bei profesijos mokytojomis Ramune Ražanskiene ir Viktorija Baltuškiene. Būsimosios maisto poduktų technologės susipažino su kiaulių skerdenų išpjaustymo technologijomis, naudojamais įrengimais mėsos perdirbimo gamyboje, taip pat turėjo galimybę gaminti karštai rūkytas dešras ir virtas dešreles, dalyvavo  pusgaminių gamybos procese.

2018 m. kovo 22-23 d. MPT-16 grupės studentės su lektore Gražina Stasiulioniene ir lektore Vida Azarinskiene dalyvavo Utenos regioninio profesinio mokymo centro organizuotuose  parodomuosiuose užsiėmimuose įgyvendinant Erasmus+ programos mobilumo projektą „Išbandyk save darbe“. Mokymus vedė profesionalai iš Italijos verslo įmonių. Kepėjas iš Italijos mokė kepti itališkas picas, profesionalus mėsininkas - išpjaustyti jautienos skerdieną, paruošti tradicinius itališkus jautienos pusgaminius,  vytintus ir rūkytus gaminius. Studentės ir jų dėstytojos, sėkmingai dalyvavusios mokymuose, gavo kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus.

Parengė dėstytojos G. Bukauskienė ir G. Stasiulionienė

Daugiau nuotraukų čia.